Снимка: Булфото, архивПравителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и

...
Снимка: Булфото, архивПравителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и
Коментари Харесай

Борисов: Хубаво укрепете пътя, за да няма срутища като при предишните управници, които после поправяме

Снимка: Булфото, списък

Правителството отпусна над 5,13 милиона лв. за преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия в седем общини в страната. Премиерът Бойко Борисов прикани работата по ремонтите да бъде свършена както би трябвало.

Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, оповестиха от държавната работа.

От обезпечената от кабинета сума 3 400 000 лева са избрани за създаване на подпорни стени в региона на пътя Кричим – Девин. „ Да се създадат подпорни стени, с цел да не се унищожи пътят. Навремето по този начин е строено, по тази причина през днешния ден ние ремонтираме главно и вършим нови пътища като да вземем за пример Автомагистрала „ Тракия “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов в хода на постоянното държавно съвещание. 

„ Хубаво укрепете пътя, с цел да не се получават срутища и свлачища като при предходни ръководства, които след това ние да поправяме “, разпореди министър председателят Борисов.

Правителството отпусна средства и за още общини - 82 702 лв. за разчистване коритото на р. Бели Лом, както и 65 850 лева, с които да се обезпечи отстраняването на провалите от падналите превалявания и високите води на р. Велека. Над 1,4 млн. лева се дават на община Кресна за подсилване на дере, възобновяване на улица и подпорни стени. За Сапарева баня - 60 хиляди лева ремонт на водовземно оборудване за минерална вода. За Кърджали - 62 хиляди лева за възобновяване на Държавната психиатрична болница. и над 57 500 лева за покрива на образователния корпус на Професионалната техническа гимназия „ Иван Райнов “ в Ямбол.

Освен това на днешното съвещание стана ясно още, че близо 83,5 млн. лв. са изплатени на производителите на плодове и зеленчуци. „ Продължаваме да подкрепяме земеделските стопани. Субсидиите са обезпечени за 12 559 аграрни стопани “, съобщи Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР